Nijmegen, 12 januari 2016

Sanasport Health Club dringt met FMS screening de kans op blessures terug

Nijmegen, 12 januari 2016 – Met het Functional Movement System biedt Sanasport Health Club een nieuwe screening waarbij bewegingspatronen en lichaamsbeperkingen van sporters worden bekeken. Voor zowel beginnende als (ver) gevorderde sporters is Functional Movement System (FMS) een tool om de zwakke punten van het lichaam op te sporen en dus (potentiële) blessures te voorkomen.

[author] [author_image timthumb=’on’]https://sanasport-fitness-nijmegen.nl/wp-content/uploads/Foto_Sanasport-Joost-Joosten-clubmanager_Sanadome.jpg[/author_image] [author_info]Joost Joosten Clubmanager:
“70% van de mensen is al geblesseerd voordat ze besluiten te gaan sporten. FMS is een beoordelingssysteem dat de dagelijkse lichaamsbeweging in kaart brengt, beperkingen en asymmetrie binnen het lichaam opspoort. Dit is belangrijk, want door compensatiegedrag van het lichaam is er een verhoogd risico op blessures”.

Bij een Fuctional Movement Screen worden er 7 oefeningen en testen uitgevoerd. De FMS trainingsfilosofie en de bijbehorende trainingsmethode zijn gebaseerd op langdurige wetenschappelijke testen en jaren van innovatie.[/author_info] [/author]

Persoonlijk begeleiding van een deskundig sportinstructeur of fysiotherapeut

Bij Sanasport Health Club ligt de nadruk op het sporten in een vriendelijke en ontspannen omgeving. De FMS screening zit bij een basismeting van Sanasport Health Club inbegrepen. Onder begeleiding van een deskundig sportinstructeur of fysiotherapeut train je samen de zwakke punten, zodat uiteindelijk het blessure risico afneemt en sportprestaties aanzienlijk worden verbeterd. De FMS kan worden toegepast op elk fitness niveau. Voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek werkt Sanadome samen met CWZ Sportgeneeskunde. 

Ruime openingstijden

Sporten kan van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 15.00 uur. Het parkeren is voor de Sanasport Health Club abonnementhouder gratis en tegen een gereduceerd tarief kan de abonnementhouder gebruik maken van de beauty- en wellnessfaciliteiten van Sanadome.

Gratis één maand sporten en FMS Screening

U kunt zelf de voordelen van de FMS screening ervaren want in Januari sport u ter kennismaking gratis,  inclusief FMS Screening en een op maat gemaakt sportplan.

We beoordelen 7 beweegpatronen en ontdekken hiermee functionele beperkingen en a-symmetrie.

Probeer Sanasport 1 maand helemaal gratis!
Schrijf je nu in en krijg een gratis basis meting t.w.v. €36 & Bidon!