Medical Taping bij Sanasport

Sportinstructeurs en fysiotherapeuten van Sanasport kregen afgelopen weekend een zeer intensieve Medical Taping cursus.

In 2 dagen deden Joost, Koen, Maaike, Dorien, Jordi, Orlo & Anjo zoveel mogelijk kennis en vaardigheden op over Medical Taping en leerden alles over eigenschappen, toepassingsmogelijkheden (en contra- indicaties) van het tapemateriaal. Zo oefenden ze de behandeling van veel in de praktijk voorkomende klachten zoals: thorax, rug, nek, schouders, onderarm en hand. Tevens leerden ze alles over de therapeutische mogelijkheden bij het behandelen van diverse klachten en blessures en de fysiologische effecten van Medical Taping.

Wat is Medical Taping?
Medical taping, ook wel kinesiotaping genoemd, is een speciale vorm van tapen. In tegenstelling tot traditionele sporttape, is de kinesiotape elastisch. Deze unieke functie zorgt ervoor dat de tape voor verschillende doeleinden geschikt is:

– Verbetering van de bloedsomloop en afvoeren van afvalstoffen;
– Pijnbestrijding;
– Spieren: De tape kan, afhankelijk van hoe deze wordt aangebracht op de huid, spieren activeren of juist helpen ontspannen;
– Stabiliseren van gewrichten;
– Bindweefsel: verklevingen in het bindweefsel helpen verminderen;
– Verbeteren van sportprestaties.

Belangrijk: Kinesiotaping kan een goede aanvulling zijn op een behandeling, maar is geen vervanger voor fysiotherapie of revalidatie.

Maak een afspraak voor Medical Taping, slechts €10 per kwartier of €10 per rol:
Tel: 024 – 359 74 00
Email: info@sanasport.nl

Medical Taping

10Per kwartier | per rol
  • U kijkt samen met onze specialist naar uw klachten.