COVID-19 revalidatie

COVID-19 is de virale aandoening die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Het kan klachten veroorzaken zoals: (droog)hoesten, verkoudheid, koorts en in sommige gevallen longontstekingen of zelfs een ziekenhuisopname. Kenmerkend is dat klachten nog lang kunnen aanhouden na de ziekteperiode. Het kan hierdoor voorkomen dat het moeilijk wordt om terug te keren naar het vorige niveau van functioneren en bewegen. Vaak worden de restklachten pas na 3 maanden opgemerkt.

Restklachten kunnen zijn:
– Vermoeidheid
– Concentratie problemen
– Spierpijn zonder te sporten
– Kortademigheid/benauwdheid
– Verlies van reuk en smaakzin
– Verlies spierkracht en/of spiermassa

Onze specialisatie

Om COVID-19 patiënten zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben onze fysiotherapeuten zich gespecialiseerd in COVID-19 revalidatie. Zij gaan samen met jou aan de slag om jouw klachten in kaart te brengen en helpen je graag verder door middel van gedoseerde training, voorlichting en leefstijladviezen.

Heb je last van restklachten? Dan kan je bij ons terecht via de huisarts of door direct contact met ons op te nemen.

Behandeling

Tijdens een intake van 60 minuten wordt jouw huidige conditie in kaart gebracht en wordt er in samenwerking met jou een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan zal gebaseerd zijn op de nieuwste richtlijnen van de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en de laatste inzichten omtrent revalidatie na COVID-19.

De therapie zal plaatsvinden in de fitnesszaal van Sanasport.

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke)vergoeding voor jouw revalidatie. Bekijk hier de site van Rijksoverheid voor meer informatie.