Veelgestelde vragen2017-09-27T11:44:22+02:00
Is er begeleiding in de zaal aanwezig?2017-09-27T11:42:59+02:00

Er is altijd een gediplomeerd fysiotherapeut of fitness-instructeur aanwezig in de sportzaal.

Opzegtermijn abonnement2017-06-19T11:13:18+02:00

De opzegtermijn van een abonnement is 6 maanden en vervolgens maandelijks opzegbaar.

Onder de 18 jaar?2017-06-19T16:36:26+02:00

Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van de ouders.
Vanaf 16 jaar bent u welkom om te sporten op eigen initiatief.
Bij afsluiting van een abonnement onder de 18 jaar is altijd een handtekening van de ouders of voogd nodig.

Parkeren2017-06-19T11:05:27+02:00

Sanasport heeft een grote parkeerplaats voor de auto, voor leden van Sanasport zijn parkeerkosten inbegrepen in het abonnement.

Komt u met de fiets?  Op het voorplein is een fietsenstalling.

SFMA (Selective Functional Movement Assessment)2019-07-29T11:19:49+02:00

De SFMA is een gestructureerde manier van fysiotherapeutisch onderzoeken. Tijdens dit onderzoek wordt er met name op gelet hoe een bepaalde beweging wordt uitgevoerd. Indien een bepaald bewegingspatroon niet correct verloopt, wordt deze als “dysfunctioneel” gezien en gaat de fysiotherapeut uitzoeken waar het probleem ligt. Allereerst wordt de cliënt gevraagd een aantal bewegingen te maken.

Aan de hand van 7 vastgestelde beweegpatronen die de cliënt laat zien, zal de fysiotherapeut besluiten welke van de getoonde beweegpatronen verder onderzocht dient te worden. Er wordt gekeken naar de mobiliteit van een gewricht of andere lichaamsstructuren, maar ook naar de mogelijkheid om een beweging uit te voeren, dit wordt motor control genoemd. Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, wordt samen met de cliënt gekeken naar de beste behandelmethoden.

Endermologie2019-07-31T16:34:14+02:00

Endermotherapie is een unieke techniek om de vicieuze cirkel van negatieve veranderingen in het bindweefsel tegen te gaan. Deze zijn vaak de oorzaak van diepere verstoringen, bijvoorbeeld verstoringen in gewrichten, spieren of organen. Endermotherapie versoepelt en zorgt ervoor dat in de verschillende weefsels afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Denk hierbij aan spier, vet en bindweefsel. Op deze wijze wordt extra bindweefselvorming (fibrose) efficiënt bestreden, de doorbloeding wordt verbeterd evenals de stofwisseling op celniveau. Bij eventuele zwelling, neemt het vocht sneller af. Het natuurlijke littekenproces wordt door stimulatie van het bindweefsel verbeterd en het litteken zelf wordt elastischer. Bij standaard massage technieken wordt de huid en onderliggende structuren ingedrukt, bij endermotherapie wordt de huid en onderliggende structuren opgezogen met een speciale kop op het apparaat. De intensiteit van de zuigkracht, bepaald de diepte van behandeling in het lichaam.

Endermotherapie kan ingezet worden bij:

 • Ontstekingen
 • Verklevingen/ fibrose
 • Pijn
 • Mobiliteitsbeperkingen
 • Spierspanningen
 • Stijfheid
 • Verkrampingen
 • Oedeem
 • Veneuze insufficiëntie
 • Zware benen
 • Fibromyalgie
 • Reumatologie
 • Brandwonden
 • Ook bij sportblessures of ter voor bereiding op een sportprestatie is een behandeling mogelijk.
Fibrotherapie2019-07-29T11:24:43+02:00

Fibromyalgie, ook wel weke–delen reuma genoemd, is een reumatische aandoening. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, pezen en spier- en gewrichtsaanhechtingen. Helaas zijn dit vaak niet de enige klachten. Een fibromyalgie patiënt heeft ook vaak last van:

 •  Slapeloosheid
 • Vermoeidheid
 • Depressiviteit
 • Hoofdpijn
 • Stijfheid
 • Concentratiestoornis
 • Darmklachten

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met andere woorden; het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.

Een massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam. Hierdoor wordt de ademhaling weer normaal, het hartritme daalt en stress en pijn in het lichaam verminderen. Een massage is effectief voor:

 • Het versterken van lymfesysteem
 • Verlichting van spierspanning en spierkrampen
 • Verlagen van de bloeddruk
 • Opname van zuurstof in de spieren
 • Verbetering van het bewegingsapparaat
 • Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – Endorfine
Sporten en bewegen met reuma2019-07-29T11:26:43+02:00

Mensen met reuma hebben vaak last van pijnlijke spieren en gewrichten. Verschillende vormen van beweging kunnen baat hebben bij de klachten die gepaard gaan met reuma. Bij Sanasport Health Club bieden wij een gedoseerd sportprogramma aan onder begeleiding van een fysiotherapeut, aangepast op uw klachten.

Het is een combinatie van oefeningen gericht op coördinatie, mobiliteit en kracht. Een deel van de oefeningen vindt plaats in onze sportzaal en een deel in het ons thermaal bad van 33°C. Het warme water werkt ontspannend op de spieren en zorgt ervoor dat u uw gewrichten onbelast en zonder pijn kunt bewegen.

U kunt voor zowel een individueel programma als voor een groepsprogramma bij ons terecht.

Effectieve programma’s voor mensen met reumatische aandoeningen
Het thermale water uit eigen zoutwaterbron bevat van nature zouten, mineralen en metaalionen. Deze geven het mineraalrijke water een heilzame werking en een positief effect op spieren en gewrichten.

Voorbeeld programma’s bij Sanasport:
Onderstaand aanbod is speciaal samengesteld voor mensen met een reumatische aandoening zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew, artrose en fibromyalgie.
De programma’s kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de reguliere behandeltrajecten voor mensen met chronische klachten. Om gebruik te maken van onderstaande pakketten is ADL zelfstandigheid (activiteiten dagelijks leven) vereist.

1 | REUMA FYSIOTHERAPIE (in groepsverband)
2 | LIDMAATSCHAP SANASPORT HEALTH CLUB

Sporten en bewegen met COPD2019-07-31T16:36:23+02:00

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische longziekte. COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Bij chronische bronchitis zijn de bronchiën steeds ontstoken. Bronchiën zijn de vertakkingen van de luchtpijp naar de longen. Door deze ontstoken bronchiën vindt er meer slijmproductie plaats in de longen dan normaal. Ook maken de ontstekingen het slijmvlies dikker. Dit slijm maakt de doorstroom van lucht moeilijker waardoor het ademen lastiger gaat. Deze productie van slijm zorgt er ook voor dat COPD patiënten vaak moeten hoesten, wat ook weer voor benauwdheid zorgt.Ook longemfyseem is een chonische ziekte. Bij longemfyseem gaan er steeds meer longblaasjes kapot. Hierdoor werken de wanden van de longblaasjes niet meer goed. Longblaasjes zorgen voor de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide. Longblaasjs die kapot zijn kunnen niet meer hersteld worden. De opname van zuurstof wordt moeilijker zonder longblaasjes. Om deze reden zijn patiënten met longemfyseem erg benauwd.

Oorzaak COPD
De meest voorkomende oorzaak voor COPD is roken. Roken of meeroken zorgt voor erntige beschadiging van de longen waardoor longziekten gemakkelijker ontwikkeld kunnen worden. Naast roken zijn ook luchtvervuiling en schadelijke stoffen, zoals houtstof lijm en verfdampen een oorzaak voor het ontstaan van COPD. Daarnaast kan de erfelijke ziekte alpha-1 ook COPD veroorzaken, dit is een aangeboren ziekte waarbij het eiwit alpha-1, wat de longen beschermd, niet wordt aangemaakt of niet goed werkt. Ten slotte kunnen slecht behandelde astma, longontsteking en andere longziekten er ook voor zorgen dat COPD ontstaat.

Behandeling
Ondanks dat COPD chronisch is, en dus niet te genezen,  kunnen de symptomen verminderd worden door middel van fysiotherapie. Hieronder ziet u de verschillende behandelmethoden waarmee onze fysiotherapeuten u kunnen helpen de symptomen van COPD te verminderen.

Prettig en gezellig sporten2017-04-19T15:13:49+02:00

Sanasport Health Club biedt een prettige en gezellige omgeving, zodat u ongedwongen kunt sporten. Individueel of in een groep, u bepaalt waar u zich het prettigst bij voelt.

Altijd deskundige begeleiding in de sportzaal2017-04-19T15:42:50+02:00

Er is altijd een gediplomeerd fitness-instructeur of fysiotherapeut aanwezig in de sportzaal.

Life fitness apparatuur2017-04-19T15:59:11+02:00

We hebben de allernieuwste apparatuur van Life Fitness; Cardio appraraten voor het verbeteren van uw conditie, kracht apparaten voor het opbouwen van spierkracht en een complete Circuit Zone. U kunt zelfs met zijn allen virtueel de Tourmalet omhoog fietsen, ieder in zijn eigen tempo.

Gezellige BBQ en Kerstborrel2018-04-04T14:15:39+02:00

Sanasport Health Club organiseert elk jaar voor alle members een gezellige BBQ in de zomer en afsluitende Kerstborrel in december! Beide zijn kosteloos voor members.

Valpreventie training2019-07-31T16:38:23+02:00

Het aantal 65-plussers dat na een val op de spoedeisende eerste hulp belandt, is in 10 jaar met 40% gestegen zo blijkt uit cijfers van VeiligheidNL. Daarom geeft Sanasport valpreventie trainingen voor ouderen. Neem deel aan onze valpreventie training en verklein de kans op vallen! De training wordt gegeven door een fysiotherapeut van Sanasport waarbij brein en spieren getraind worden zodat de kans op vallen kleiner wordt. Eke donderdag, 10 weken lang. De eerste les is 4 januari.

Onderdelen van de training zijn o.a:

 • Stabiliteit van de enkel, knie & heupgewrichten.
 • Kracht oefeningen van de benen en de romp.
 • Coördinatieverbetering (looppatroon).
Synrgy360XL (bekend van TV)2017-04-19T16:00:06+02:00

Synrgy360XL (bekend van TV – The Biggest Loser bij SBS6) biedt meer dan zomaar een training. Dit revolutionaire concept biedt eindeloze mogelijkheden om slimmer, beter en efficiënter te trainen. Wij bieden speciale groepslessen met behulp van de Synrgy 360XL.
Bekijk de lessen van de synrgy 360XL

Ga naar de bovenkant