Natuurlijk willen we er altijd goed uitzien, het hele jaar door. Met de zomer in aantocht zijn we extra gemotiveerd om aan een gezonde en  te verschijning te werken. Daarom heeft Sanasport Health Club voor u tien oefeningen geselecteerd. Simpel te doen en thuis uit te voeren.

3 x per week 10 minuten

De serie combineert kracht en cardio. De krachtoefeningen versterken de bil-, been- en buikspieren (bbb), de cardio verbetert conditie en uithoudingsvermogen. Wie daar drie keer per week tien minuten voor uittrekt, komt al een heel eind, verzekert clubmanager Joost Joosten. Bijzondere attributen of apparaten zijn er niet voor nodig. Een water esje, (boodschappen)tas, springtouw of kussentje kunnen als hulpmiddel dienen en die heeft iedereen wel in huis. Het gaat bijvoorbeeld om lunges, jumping jacks, bekkenbrug, plank, leg raises, farmers walk. “De volgorde is niet belangrijk”, zegt Joost, “alles komt aan bod. De oefeningen zijn niet moeilijk.”  Dertig seconden per oefening, twee keer achter elkaar. Drie keer per week de hele serie geeft al resultaat.

Volhouden!

Discipline blijft lastig, erkent Joost. “Het beste is om de oefeningen samen met iemand te doen, partner, vriend, vriendin. Iemand die de discipline heeft, zorgt voor een stok achter de deur. Of breng er structuur in en zet het tijdstip vast in de agenda.”

De oefeningen

De tien oefeningen richten zich op verschillende lichaamsonderdelen. Bekijk de video’s om de oefeningen thuis aan de slag te gaan.