“De positieve, enthousiaste manier waarop ze mij stimuleren, dat is de reden waarom ik bij Sanasport sport.” Maarten Akkers stond na een enkelbreuk voor een flinke revalidatie. “In zo’n traject is het prettig als fysiotherapeuten en sportinstructeurs om je heen hebt, die weten wat ze doen en je door moeilijke momenten heen helpen.” Hij bleef ‘hangen’ bij Sanasport, maar liet er volgens eigen zeggen te weinig zijn gezicht zien. Maarten verkocht echter kortgeleden zijn grote fietswinkel en heeft nu ‘eindelijk meer tijd over om te sporten’. “Als ondernemer heb je continu wat aan je hoofd en nauwelijks tijd om die eens lekker leeg te maken. Nu heb ik daar tijd voor, of maak ik daar tijd voor”, lacht hij, “wat niet altijd meevalt, want ik heb me volop op nieuwe projecten gestort.”

Altijd aandacht voor de sporter

“Het is voor mij, als drukke ondernemer, handig om in Sanasport Health Club te werken aan je conditie en sportieve vermogen. Je kunt er altijd terecht, van 7 uur in de ochtend tot ’s avonds 11. Het team heeft ook altijd tijd voor je. Je kunt in je eigen tempo werken in de wetenschap dat wat je aan het doen bent, ook daadwerkelijk nuttig en goed voor je is.”

Buikspierkwartiertje

Zijn wekelijkse, sportieve menu bestaat uit een uur ‘spinning’ met Maaike op woensdagavond, ‘lekker in een groep aan je conditie werken’. Daarnaast gaat Maarten twee keer individueel aan de slag. “Dan ga ik bijvoorbeeld met sportinstructeur Koen een ‘buikspierkwartiertje’ doen. En dat voel je”, zegt hij met een grijns. En dompelt hij zich na het sporten ook onder in de Thermen om lekker te ontspannen na al dat sporten? “Ach, dat zou ik inderdaad moeten doen.” Met een glimlach: “Geen tijd voor, druk druk druk. Maar goed, dat moeten mijn vrouw en ik toch maar weer eens doen.”