FMS

Functional Movement System

De FMS-screening is een beoordeling en indelingssysteem dat bewegingspatronen, die de sleutel tot normaal bewegen bekijkt. Door het beoordelen van een 7-tal beweegpatronen kunnen we snel functionele beperkingen en a-symmetrie ontdekken bij personen. Dit zijn zaken die de effecten van functionele bewegingen en fysieke condities kunnen verminderen, daarnaast veroorzaken zij een verminderd lichaamsbewustzijn. De FMS-screening genereert een score, deze wordt gebruikt op probleemen op te sporen, het scoringssysteem is zo opgebouwd dat direct duidelijk wordt welke handelingen nodig zijn na de screen.

De FMS Vereenvoudigt het concept van bewegingen:

 • Duidelijke communicatie
  Simpel indelingssysteem dat door iedereen begrepen kan worden, sporter, trainers of medische staf
 • Evaluatie
  Het identificeert snel de beperkingen en a-symmetrie, vermindert de noodzaak voor uitgebreide onderzoeken en analyses
 • Standaardisatie
  De FMS crreert een functionele basislijn om de voortgang te markeren en de prestaties en impact van oefeningen te beoordelen.
 • Veilig
   De FMS identificeert snel patronen die aangepakt moeten worden. Daarnaast geeft het ook aan of sporters klaar zijn om deel te nemen aan bepaalde activiteiten.
 • Corrigerende Strategie
  Met de FMS kunnen we snel een op maat gemaakt programma aanbieden op basis van de individuele scores.

Bewegingspatronen zijn belangrijk:

Bewegingskwaliteit is een essentieel onderdeel voor het verminderen van het risico op blessures! Tevens zorgt een goede kwaliteit van bewegen ook een mogelijkheid om te komen tot betere prestaties in de sport.

De Screening:

Deze bewegingspatronen zijn ontworpen om waarneembare prestaties van fundamentele, manipulatief en stabiliserende bewegingen te beoordelen, door het plaatsen van een individu in extreme posities waar zwakke punten en onevenwichtigheden merkbaar zijn bij het niet juist inschakelen van de mobiliteit, stabiliteit en motorische controle.

Maak een afspraak of voor meer informatie:
Tel: 024 – 359 74 00
Email: info@sanasport.nl